2018-10-16 09:47:35• hírek • Bede Emőke

Lecsaptak a Szatmár megyei famaffiára

Nagyszabású rendőrségi akcióval indult a hét, ugyanis október 15-én nem kevesebb mint hét olyan férfit állítottak elő, akiket illegális fakitermeléssel és –kereskedelemmel vádolnak.

A bevetés során mozgósították a megye több rendőregységét, a szatmáriak mellett ugyanis részt vettek az akcióban a tasnádiak, az erdődiek, a szamosborhídiak, a mezőpetriek, valamint a „maszkosok”, azaz a rendőrség különleges egysége is. A cél egyértelmű volt: rajtaütni azokon, akik hatalmas mennyiségű fát termelnek ki engedély nélkül.


Az ügyben indított nyomozás a hétfői házkutatás-sorozatban csúcsosodott ki, melynek során az egyenruhások hat ingatlant vizsgáltak át tüzetesebben. A házkutatás során találtak három haszongépjárművet, egy ipari felhasználásra szánt körfűrészt, hat láncfűrészt, három fejszét, illetve kicsivel több mint 10 köbméternyi, már felaprított tüzifát. Ezzel párhuzamocan nyolc személyt kísértek be kihallhgatásra a rendőrség székhelyére.
 

A nyomozás komoly bűncselekmények egész sorozatáról rántotta le a leplet. Mint kiderült, az ügyben érintett hét, 29 és 58 év közötti férfiak ez év márciusa és júliusa között összesen 1300 szál, különböző fajtájú fát vágtak ki engedély nélkül. A 710 köbméternyi, 460 ezer lej értékű fa között volt tüzelő is, de java részét fafeldolgozó cégek számára értékesítették volna. Ennek okán 24 órás őrizetbe vették őket, illetve kezdeményezték ellenük az előzetes letartóztatást is. Ugyanakkor lebukott az erdészeti hivatal egyik munkatársa is, aki a 171/2010-es törvényt megsértve, illegálisan állított ki különféle engedélyeket a bűnbanda számára. A férfit 3 ezer lejes pénzbírsággal sújtották, illetve elkoboztak tőle közel 140 köbméternyi, 19275 lej értékű fát is. Az esetben továbbra is folyik a vizsgálat.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: